Menu
  Home
AMVE
Bibliotheek
Mediatheek
Sport
Forum
Nieuws Archief
Foto Archief (7604)
Columns

Sponsors

Contact us

 
Wie zijn de Assyriërs
  Geschiedenis
Taal & Cultuur

Religie
De Assyrische Vlag
De Assyrische Genocide
 
Assyrische Jongeren
 

AJF Nederland
AJM Midden-Europa
AUF Zweden

 
Sponsers

Random Images 
 
Nuri Kino in Metro “Christen-enclave in Irak”
Webteam - 16-03-07


Vrijdag 16 maart 2007
RELIGIE.
Christenen en andere minderheidsgroepen in Irak krijgen wellicht hun eigen enclave in Noord-Irak. Een bron van Metro binnen het Amerikaanse ministerievan Buitenlandse Zaken bevestigt dat er serieus gesproken wordt over deze mogelijkheid. Door het oorlogsgeweld aan het zicht onttrokken, vindt er in Irak een systematische zuivering plaats van minderheidsgroepen plaats en vele christenen vluchtten al voor het geweld.

EEN MANIER OM het probleem op te lossen is om christenen en andere minderheidsgroepen een eigen enclave te geven waar ze beschermd worden. “We erkennen de dreiging voor christenen in Irak en we maken de regering van Irak duidelijk dat de bescherming van religieuze minderheidsgroepen de hoogste prioriteit heeft”, schrijft de bron in een e-mail aan Metro.

Het beleid van de VS in Irak zal niet veranderen door de komst van een christelijk enclave, meldt de bron van Buitenlandse Zaken. “Het doel van de Verenigde Staten in Irak blijft hetzelfde: een democratische eenheid in Irak die zichzelf kan besturen, verdedigen en in stand houden.”

Irak wordt gedomineerd door drie groepen: de Soennitische en Sjiitische moslims en de Koerden. Ongeveer 10 procent van de 27 miljoen Irakezen behoort tot een etnische minderheidsgroep.

NURI KINO - Metro Zweden

Lees meer op pagina 6 van Metro>>

Klik hier voor Nuri Kino’s artikel>>

 
 


                

Assyriërs in de Media

 
 
 
© 2003 BethNahrin.nl, lees de disclaimer