Menu
  Home
AMVE
Bibliotheek
Mediatheek
Sport
Forum
Nieuws Archief
Foto Archief (7604)
Columns

Sponsors

Contact us

 
Wie zijn de Assyriërs
  Geschiedenis
Taal & Cultuur

Religie
De Assyrische Vlag
De Assyrische Genocide
 
Assyrische Jongeren
 

AJF Nederland
AJM Midden-Europa
AUF Zweden

 
Sponsers

Random Images 
 
Griekenland voorstander samenwerking met Armenen en Assyriėrs.
Webteam - 29-05-08


Donderdag 29 mei 2008Sabri Atman, voorzitter van Seyfo Center, is op uitnodiging van organisaties voor de Griekse genocide afgereisd naar de Griekse plaats Komotoni. Hier werd een conferentie gehouden over de genocide die gepleegd werd door de Turken op de Grieken, Armenen en Assyriėrs. Sabri Atman was een van de sprekers net zoals afgevaardigden van de Armenen, Thea Halo (Grieks-Assyrisch), Apostolos Kaklamanis (oud President van het parlement) en Voula Patoulidou, die op de Olympische spelen de gouden plak behaalde op de 100 meter vrije loop.

Er waren 750 personen aanwezig waaronder parlementairs, professoren, televisie, kranten, radio en zelfs de Turkse media. De aanwezigen waren zeer verheugd te vernemen dat er een Assyrische lobby gaande is die strijd voor erkenning van de Assyrische, Armeense en de Griekse genocide. De Grieken kennen de Assyriėrs voornamelijk uit het boek van Thea Halo die immens populair is door haar bestseller ‘Not even my name’.

Sabri Atman heeft ervaren dat de genocide leeft onder de Griekse bevolking mede door de posters van de conferentie die overal in de stad waren opgehangen. Samen met parlementairs en professoren werd besproken hoe de samenwerking in de toekomst verder moet verlopen en met welke strategie de drie volkeren zich moeten verenigen en de genocide internationaal laten erkennen.

Twee dagen na de conferentie werd een Grieks monument onthuld ter ere van de slachtoffers en nabestaanden aan de genocide, die gepleegd werd in 1920 door de Turken. De komende tijd reist Sabri Atman af naar Australiė waar hij zal spreken voor het parlement en daarna zal hij Griekenland weer bezoeken om in Thessaloniki en Athene een lezing te geven.

Klik hier voor meer fotos>>


 
 


                

Assyriėrs in de Media

 
 
 
© 2003 BethNahrin.nl, lees de disclaimer