Menu
  Home
AMVE
Bibliotheek
Mediatheek
Sport
Forum
Nieuws Archief
Foto Archief (7604)
Columns

Sponsors

Contact us

 
Wie zijn de Assyriërs
  Geschiedenis
Taal & Cultuur

Religie
De Assyrische Vlag
De Assyrische Genocide
 
Assyrische Jongeren
 

AJF Nederland
AJM Midden-Europa
AUF Zweden

 
Sponsers

Random Images 
 
Syrisch Orthodoxe Bisschop pleit voor Assyrisch zelfbestuur in Nineveh vlakte
Webteam - 29-08-08


Vrijdag 29 augustus 2008


Stockholm (AINA) Ė Ablahad Gallo Shabo is de recentste bisschop van de Syrisch Orthodoxe Kerk, die voor zelfbestuur van de AssyriŽrs in de Nineveh vlakte pleit. De bisschop gaf dit aan tijdens een gesprek met Ishtar TV uit noord Irak.

Ablahad Gallo Shabo, die een bisdom heeft met 30.000 AssyriŽrs in Zweden, vertelde dat de wereldgemeenschap moet bijdragen aan het mogelijk maken van zelfbestuur voor de AssyriŽrs, maar tegelijkertijd moet begrepen worden dat dit niet gezien moet worden om Irak te verdelen.

Eerder dit jaar vroeg, de bisschop van BelgiŽ en Frankrijk, Hazail Soumi aan Europese politici in het Europees parlement te Brussel waarom de AssyriŽrs niet worden toegestaan om een eigen autonomie in Irak te verkrijgen aangezien de Koerden dit wel hebben.

Samen met de twee Syrisch Orthodoxe bisschoppen, in de schreeuw naar zelfbestuur voor de AssyriŽrs in de Nineveh vlakte, zijn er twee bisschoppen van de Assyrisch Katholieke Kerk, Bawai Soro en Sarhad Jammo. De twee laatstgenoemden publiceerden eerder dit jaar een verklaring waarin gepleit werd om de Nineveh vlakte te laten regeren door de AssyriŽrs.

AINA


 
 


                

AssyriŽrs in de Media

 
 
 
© 2003 BethNahrin.nl, lees de disclaimer