Menu
  Home
AMVE
Bibliotheek
Mediatheek
Sport
Forum
Nieuws Archief
Foto Archief (7604)
Columns

Sponsors

Contact us

 
Wie zijn de Assyriërs
  Geschiedenis
Taal & Cultuur

Religie
De Assyrische Vlag
De Assyrische Genocide
 
Assyrische Jongeren
 

AJF Nederland
AJM Midden-Europa
AUF Zweden

 
Sponsers

Random Images 
 
30 oktober Stille tocht in Enschede voor Iraakse Christenen
Webteam - 28-10-08


Dinsdag 28 oktober 2008
ENSCHEDE - Duizenden Assyrische christenen (Suryoye / Chaldeers) hebben de afgelopen weken de Iraakse stad Mosul verlaten. Ze zijn op de vlucht geslagen voor de extreme en gruwe golf van geweld, moorden en gedwongen vertrek uit hun huizen.

De Assyrische gemeenschap in Nederland en de Syrisch Orthodoxe kerk maken zich zorgen en houden daarom een vreedzame tocht door Enschede om steun te betuigen aan hun broeders en zusters in hun vaderland.

Donderdag 30 oktober om 19:00 uur begint de stille tocht bij de Syrisch Orthodoxe St. Jacob kerk aan de Tromplaan in Enschede en voert naar de oude markt waarna vervolgens in de St. Jacobuskerk een herdenkingsdienst met de Nederlandse kerken wordt gehouden ter nagedachtenis van de verschrikkelijke gebeurtenissen van de afgelopen weken.

De Assyrische gemeenschap in Enschede doet een oproep aan allen die zich tot het lot van deze mensen aangetrokken voelen. De organisatie heeft diverse kerken, landelijke en locale politici benaderd om mee te lopen in deze vreedzame tocht. Iedereen is welkom om mee te lopen.


 
 


                

Assyriėrs in de Media

 
 
 
© 2003 BethNahrin.nl, lees de disclaimer