Menu
  Home
AMVE
Bibliotheek
Mediatheek
Sport
Forum
Nieuws Archief
Foto Archief (7604)
Columns

Sponsors

Contact us

 
Wie zijn de Assyriërs
  Geschiedenis
Taal & Cultuur

Religie
De Assyrische Vlag
De Assyrische Genocide
 
Assyrische Jongeren
 

AJF Nederland
AJM Midden-Europa
AUF Zweden

 
Sponsers

Random Images 
 
Assyriers vieren overwinning Genocide monument AustraliŽ
Webteam - 15-12-09


Dinsdag 15 december 2009
Na weken van verzet door de lokale bevolking van Bonnyrigg (AustraliŽ) en leden van de Turkse gemeenschap, heeft Fairfieldís gemeenteraad ingestemd met de komst van een Assyrische genocide monument.

Meer dan 300 mensen van de Assyrische, Armeense en Turkse gemeenschap in Sydney kwamen bijeen in het gebouw van de gemeenteraad om de aanvraag voor het monument te steunen; een aantal kwamen om te protesteren tegen de komst ervan. De politie was met grote getale aanwezig om iedere vorm van geweld en rellen te voorkomen.

Zodra het nieuws van de goedkeuring naar buiten is gekomen, juichte de Assyrische gemeenschap het besluit toe door te zingen en met vlaggen te zwaaien. Leden van de Turkse gemeenschap en andere oppositiegroeperingen werden door de politie weggehouden.

Ondanks een openbare petitie van meer dan 800 handtekeningen heeft de partijleider van de Christendemocratische partij, Fred Nile, de Assyrische gemeenschap gesteund. Alle vijf Assyrische gemeenteraadsleden hebben gestemd voor de komst van het monument.


 
 


                

AssyriŽrs in de Media

 
 
 
© 2003 BethNahrin.nl, lees de disclaimer