Menu
  Home
AMVE
Bibliotheek
Mediatheek
Sport
Forum
Nieuws Archief
Foto Archief (7604)
Columns

Sponsors

Contact us

 
Wie zijn de Assyriërs
  Geschiedenis
Taal & Cultuur

Religie
De Assyrische Vlag
De Assyrische Genocide
 
Assyrische Jongeren
 

AJF Nederland
AJM Midden-Europa
AUF Zweden

 
Sponsers

Random Images 
 
Gijzeling in kerk Bagdad: 52 doden
Webteam - 01-11-10


(Novum/AP) - Een gijzeling in een katholieke kerk in de Iraakse hoofdstad Bagdad heeft uiteindelijk aan minstens 52 mensen het leven gekost. Zeker 67 mensen zijn gewond geraakt. Iraakse veiligheidstroepen maakten zondagavond een eind aan de gijzeling. Het is niet duidelijk of de gijzelnemers alle slachtoffers op hun geweten hebben. Mogelijk zijn er ook slachtoffers gevallen bij de operatie van de veiligheidstroepen.

Onder de doden zijn minstens één priester en tien politiemensen. Onder de gewonden zijn veel vrouwen. Volgens de autoriteiten waren de daders strijders van Al-Qaida in Irak. Zij eisten de vrijlating van enkele vrouwelijke extremisten. Na ongeveer vier uur van vruchteloze onderhandelingen bestormden de veiligheidstroepen de kerk.

De gijzeling begon toen gewapende mannen met bomgordels om na een overval op de effectenbeurs van Bagdad de naburige kerk in stormden. Daar bevonden zich op dat moment ongeveer 120 mensen, die allen in gijzeling werden genomen.

Volgens de Iraakse autoriteiten waren tien strijders bij de gijzeling betrokken. De Amerikanen meldden dat zeker vijf en mogelijk zeven van hen bij de actie van de veiligheidstroepen zijn omgekomen. De Iraakse politie zei dat er drie zijn gedood en zeven gearresteerd.

Paus Benedictus XVI heeft het 'absurde en barbaarse' geweld jegens de kerkgangers in Bagdad maandag scherp veroordeeld en opgeroepen tot hernieuwde internationale inspanningen om vrede in de regio te bewerkstelligen. Volgens de paus zijn in de kerk twee priesters om het leven gekomen.


 
 


                

Assyriërs in de Media

 
 
 
© 2003 BethNahrin.nl, lees de disclaimer