Menu
  Home
AMVE
Bibliotheek
Mediatheek
Sport
Forum
Nieuws Archief
Foto Archief (7604)
Columns

Sponsors

Contact us

 
Wie zijn de Assyriërs
  Geschiedenis
Taal & Cultuur

Religie
De Assyrische Vlag
De Assyrische Genocide
 
Assyrische Jongeren
 

AJF Nederland
AJM Midden-Europa
AUF Zweden

 
Sponsers

Random Images 
 
Assyrisch Nieuwjaar 6755
WebTeam - 10-04-05


Vrijdag 1 april 2005
In onze oude geschiedenis was het begin van de lente de tijd van het opbloeien van de natuur, het begin van het leven. Het was een tijd om te bezinken bij de belangrijkste vraagstukken van het leven. Ze bewandelden een weg die leidde naar het vinden van god . Vierden onze voorouders het Assyrisch Nieuwjaar 12 dagen lang, tegenwoordig zetten we de traditie voort door op 1 april het feest van het jaar te geven.

Traditiegetrouw werd dit feest georganiseerd door de Assyrische Democratische Organisatie ( dit jaar in samenwerking met verenigingen Bethnahrin Enschede en Turabdin Hengelo).

Bijzonder verheugd zijn we met de vele gerespecteerde Assyrische zangers die naar Nederland worden gehaald om ons te vermaken met prachtig gezang en muziek. 6755 hebben we mogen inleiden met Aziz Saliba uit Syrie, die voor een menigte van 500 mensen zong met zowel traditionele als moderne liederen in zowel het west-Assyrisch als het oost-Assyrisch dialect.

Het is iets zeer bijzonderwaardigs dat een volk in de diaspora na 6755 later nog steeds tradities voortzet en de gedachtenis in ere houdt!...

Fotos>>

 
 


                

Assyriėrs in de Media

 
 
 
© 2003 BethNahrin.nl, lees de disclaimer