Menu
  Home
AMVE
Bibliotheek
Mediatheek
Sport
Forum
Nieuws Archief
Foto Archief (7604)
Columns

Sponsors

Contact us

 
Wie zijn de Assyriërs
  Geschiedenis
Taal & Cultuur

Religie
De Assyrische Vlag
De Assyrische Genocide
 
Assyrische Jongeren
 

AJF Nederland
AJM Midden-Europa
AUF Zweden

 
Sponsers

Random Images







 
 
Wat is een column?
Door: Isa Sumer, 2006-12-24


Sinds kort is de website van de Assyrische Mesopotamische Vereniging Enschede: http://www.bethnahrin.nl/ rijker geworden met een column voor een ieder die een artikel wil publiceren. Ik ben zelf een van de schrijvers die gevraagd is om zo nu en dan een column te schrijven. De andere schrijvers zijn onder andere: Said Saume Lahdo en Sabri GabriŽl. Er zullen nog meer mensen gevraagd worden om een bijdrage te leveren aan het forum. Inmiddels heb ik twee artikelen geschreven. Het derde artikel volgt binnenkort.

Columnist
Maar wat houdt een column in en wat is het doel hiervan? Als we diverse kranten of weekbladen openslaan dan komen we veel columns tegen. De columnist, zoals de schrijver van een column wordt genoemd, schrijft meestal over onderwerpen die hem aan het hart gaan. Meestal gaat het om artikelen waarop de columnist stevige kritiek levert op actuele zaken. Hij doet dit meestal op een ironische manier maar wel met argumenten en tegenstellingen. De columnist maakt veel vergelijkingen en somt de problemen op om zijn gelijk te halen. Mijn voorgaande artikelen gingen bijvoorbeeld over de parlementsverkiezingen in Nederland en Irak.

Doel
Het doel van een columnist is om de lezers te overtuigen dat bepaalde situaties of gebeurtenissen niet juist zijn. Of zijn ergernis laten schijnen over ontwikkelingen of ideeŽn. 'Een columnist gebruikt vaak emotionele spreektaal: scheldkanonnades en persoonlijke aanvallen zijn heel gewoon', daarom roept een column veel reacties op. Sommige lezers zijn het niet met de columnist eens, anderen weer wel. Dat is niet erg, want de bedoeling van een columnist is vaak dat hij de discussie aan wil zwengelen. Ik ben blij dat het webteam deze mogelijkheid heeft gecreŽerd en ik hoop dan ook, samen met alle andere schrijvers, het beste er van te maken.

 
 


                

AssyriŽrs in de Media

 




 
 
© 2003 BethNahrin.nl, lees de disclaimer